Resultat
Genom nya arbetssätt har vi utvecklat färdiga produkter, testat innovativa prototyper och sett verkliga förändringar ta form. Våra insikter och lärdomar samlas här och presenteras vidare under konferensen i Karlshamn den 20 november – en dag för reflektion, inspiration och nästa steg framåt.
Här hittar du tydliga exempel på hur identifierade behov har lett till konkreta lösningar. Se svart på vitt vad som skapats och vilken skillnad det gjort.
Här får du ta del av företagens egna berättelser och vad det inneburit för dem att arbeta med expertis från kulturella och kreativa branscher.
Addicted3D var med som behovägare under Lab 1. Hör Christian Magnusson berätta om processen som ledde fram till en kub som ska gestalta plastskräpets väg från skräp till nya produkter.
Foxway deltag i Challenge 2 för att få nya perspektiv på digital inkludering för äldre. Andréa Blixter rekommenderar andra företag att vara öppna och tänka om.
Anpassa deltog i Challenge 2 för att få nya idéer och omfamnade processenergin. Jonas Ekenbord berättar om hur insikterna ledde till fokus på företagshälsovård och en ny metod - "idétavla" bland annat.
Hur jobbar vi med tvärsektoriell innovation? Vilka metoder ger bäst resultat? Vad är egentligen skillnaden mellan metoder och verktyg?
Hör Elin Frost och Jenny Kornmacher Tingvall berätta.
Att som kreatör vara med i Cross Innovation innebär att du behöver använda din kompetens och expertis i ett nytt form och på nya sätt. Det ställer krav på behovsbärande företag att vara öppna och lyhörda för nya sätt att arbeta.
Niclas är konstnär och permakulturdesigner från Blekinge. Med sina unika expertis inom flera konstområden har han deltagit i flera av våra aktiviteter. Hör honom berätta om vad det inneburit.
Utbildad arkitekt och scenograf arbetar Jeanette idag främst med konceptuell konst. Hör henne berätta om sin roll och sitt arbete under ett Cross Innovation Lab.
Grundare och VD av Designbyrån Superlab berättar om hans arbete att tillsammans med Cross Innovation designa och facilitera Cross Innovation Lab 1 på temat Klimatförändrngar.
Så kan du använda expertis från KKB-sektorn när du stöttar företag i deras innovations och utvecklingsarbete. Ta del av vår framväxande guide för Cross Innovation.
Om du arbetar inom en kommun eller regional struktur och vill arbeta mer genomgående med Cross Innovation får du här råd och tips.
En stor del av arbetet med Cross Innovation handlar om att lösa komplexa frågor på en systemisk nivå. Det betyder att många behöver vara med från olika samhällssektorer. Hör några av våra deltagande kommuner berätta om arbetet.
Arbetet med det gamla magasinet i Smedstorp har precis börjat inom ramen för Co-Creation 3. Hör en intervju med fastighetsägare Christer Andersson och näringslivschef Henrik Lundblad, som P4 Malmöhus gjorde 10 februari 2025.
Lokstallarna i Kirseberg är ett vackert men underutnyttjat industriområde med potential för kreativa verksamheter. Under Co-Creation 1 har Malmö stad, Jernhusen och kulturella aktörer utforskat områdets möjligheter, där en parallell konstnärlig process och starkt engagemang från kreativa branscher lyfts fram som viktiga delar i utvecklingen.
Ta del av en intervju från Karlshamns kommun där vi berättar om arbetet med Co-Creation 2 på temat ofrivillig ensamhet. Stärkta relationer och nätverk, konkreta initiativ att jobba vidare med och metodik för att jobba med medskapande processer är några av deltagarnas upplevelser.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna